Wednesday, February 22, 2012

miserable






2 am in the morning.
still cannot sleep
I am in a deep and abiding sadness right now
A weight of sorrow crushing me

There is blueness crawling inside
These infection is spreading faster
From cell to cell all over my body
There are trillion of glasses lodged in my chest 
Cut it into million little pieces

The hardest part is I can feel the pain
I need an antidote not a pain killer
because none of pain killer can stop it
life is so hard.It is hard to accept
There is NO CLASS tomorrow.hihi XD
This is the most traumatic injury I ever had :P
Good night.xoxo :)



   


Saturday, February 18, 2012

JANGAN YANG HARUS DIHINDARI



 



1. Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tapi tersenyumlah, 
maka kamu kian bahagia.
2.Jangan menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah,
maka kamu semakin kaya.
3.Jangan menunggu termotivasi baru bergerak, tapi bergeraklah,
maka kamu akan termotivasi.
4. Jangan menunggu dipedulikan orang baru kamu peduli, tapi pedulilah
dengan orang lain! Maka kamu akan dipedulikan..
5. Jangan menunggu orang memahami kamu baru kamu memahami dia, tapi
pahamilah orang itu, maka orang itu paham dengan kamu.
6. Jangan menunggu terinspirasi baru menulis. tapi menulislah, maka
inspirasi akan hadir dalam tulisanmu.
7. Jangan menunggu projek baru bekerja, tapi berkerjalah, maka projek
akan menunggumu.
8. Jangan menunggu dicintai baru mencintai, tapi belajarlah mencintai,
maka kamu akan dicintai.
9. Jangan menunggu banyak uang baru hidup tenang, tapi hiduplah dengan
tenang. Percayalah,. bukan sekadar uang yang datang tapi juga rezeki
yang lainnya.
10. Jangan menunggu contoh baru bergerak mengikuti, tapi bergeraklah,
maka kamu akan menjadi contoh yang diikuti.
 11.Jangan menunggu kejayaan baru bersyukur. tapi bersyukurlah, maka
bertambah kejayaanmu.
12.Jangan menunggu bisa baru melakukan, tapi lakukanlah! Kamu pasti bisa!



                                                                                                                                                     xoxo
                                                                                                                                                         :)




Khemah Ukur dah habes



Alhamdulillah camp dah habis.sampai jugak Utm skudai selepas dua minggu jadi warga Utm kl dengan pemanasan global, traffic jam,bangunan kiri kanan memang tak best.Sepanjang dua minggu ni memang belajar bersyukur sangat-sangat duduk kat utm skudai yang dekat dengan hutan,udara yang nyaman ,dikelilingi monyet-monyet yang kiut miut bersiar-siar bersama anak-anak bini dan scandal-scandalnya yang kadang kala menceroboh masuk bilik untuk mencuri peyek.haha.(macam bahagia je).Tapi part yang paling best sepanjang program masa lawatan sebab boleh ilmu free,makan free,masuk pon free.teheee..asal free je suka..haha.Dapat jumpa dengan super duper senior kat agensi angkasa negara.masuk planetarium free (free lagi ).Dah sudah :P




Sape berani amek gambar depan2 camni..cakap-cakap..haha..(zoom kot) :P
kucing ni malu-malu orang nak amek gambar dia.hehe
Serious tak pernah terbayang nak bela kucing sebesar ni kat rumah -__-"


Yang paling penting saya dah pergi zoo.haha(Excited terlebih pulak).Sedih betul dah tua baru nak gi zoo.masa kecik-kecik dulu kena tinggal.tskk.tskkk..kesian.Cuti dah habes.sem ni akan berusaha lebih keras.(Zzzzz)..haha.hmm cuti ni memg banyak benda jadi.macam-macam.kazen masuk icu saya plak sakit masuk hospital(ok part saya masuk hospital tu tipu) Em sebak tengok kazen masuk icu.Garfield pon dah meninggal.sedih.Black dog bong(Tak leh panjang lagi ke ma bagi nama) kena bagi orang sebab ma cakap ada budak tu (form 6 kot) nanges-nanges sampai deman-deman kucing dia tak de.Ma kesian soh bagi dia.ok baiklah tak payah bela kucing dah -_-"


Note:Tak sabar nak tunggu Razaksat 2 launch.(tiba-tiba).K la nak makan ayam penyek sat lagi.tata :)


Friday, February 10, 2012

Random Pic-Cuti Sekolah :)

                                                                       
                                      Nako made supercute snowmans for me and ainu.ommo :')



Sawah padi depan rumah jema yang hijau..Subhanallah..cantik sangat


Kami yang kaki makan.haha.Jumpa kali ni kerja makan aje



Me and my new friends yang cute.hihi



Permandangan di utm kl nampak lagi bulan.Cuti dah habes dah.Tskk.tskk


SAHABAT
Kerana ilmu kita bertemu,kerana perkenalan ukhwah terjalin,kerana cita2 perpisahan terjadi,
Dan kerana satu ikatan lillah ia akan berkekalan dan diredhai selalu ^^
Ukhwah fillah abadan abada 
Semoga kamu-kamu dalam kasih dan cintaNya selalu.tehee :)