Friday, August 15, 2014

Thursday, April 10, 2014

Research Tools


 Dr. Nader Ale Ebrahim, Research Support Unit, IPPP



Objective 


•To reduce the search time by expanding theknowledge of researchers to more effectively use the"Tools " that are available through the Net.
To evaluate the types of literature that researchers will encounter.

To convert the information on the search for a written document.

Help researchers learn how to search and analyze the right journal to submit.

To promote their publication for further citation



Research tools by Nader Ale Ebrahim



To those yang sambung master, phd nak jadi reseacher this tool very useful..hehe..sonang sikit nak buat paper



Monday, December 30, 2013

I City







Weekend pergi I-city jenguk ke langit kononnya nak tengok bintang satu pon tak de..heh.
Budak kecik dua orang kat bawah ni je yang excited dapat tengok lampu banyak.




Dapat amek gambar dengan si panda debab


 


Lepas tu excited nampak iron man. Nak amek gambar pon tak clear. Rasanya kalau tony stark kat sebelah sah-sah dorang tak pandang kecuali dia pakai costume iron man.haha Orang perempuan yang besar-besar je hysteria nampak tony spark. (that's so not me ) euwwyuyu :P



lampu bling-bling.Lol


Yang paling best dalam banyak-banyak toddler ni jugak la dah macam panda.sangkut kepala kat bahu..zzzzz. Bangun tengok-tengok lampu sambung tido balik.


Maaf
Disebabkan hati ana masih suci
Ana tak layan dunia sementara ni.
(patut la dia tido je)





Tuesday, December 3, 2013

little caliph







=)


Suatu petang di pantai batu buruk. #throwback
 Semoga arwah nenek ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.
 To Allah we belong to Him is our return
We are not immortal
Vampire diaries
The original
Itu semua karut.


so


Are you ready?
Choose you next destination







Monday, September 9, 2013

Bertaburan



Assalamualaikum.

pic: #UIA #Ruqayyah


"Lepas ni saya lepaskan korang semua bertaburan la kat atas muka bumi ni " macam ni la prof masa kat utm cakap masa semester akhir hari tu.


 Alhamdulillah sekarang dah habes belajar. Insyaallah bulan 10 ni grad dekat utm skudai.hehe. Sekarang kawan-kawan semua dah merata-rata bertebaran. Ada yang dah kawen ada yang bekerja ada yang sambung belajar.Saya masih dalam perbincangan.hehe.perbincangan la sangat dah decide dah tapi still nak kena bincang balik. Sekarang ni buat sementara waktu jadi ra kejap dekat UM and lepas tu smbung master terus dengan projek yang ditugaskan. Projek ni kerjasama antara UM dengan UIA jadi saya boleh pilih nak sambung UIA atau UM. harap-harp dapat sambung UIA sebab sekarang memang dah jatuh cinta dengan UIA. Dengan orang-orang dalam ni, persekitaran dalam ni, udara dalam ni. Buat sementara waktu minggu depan onward akan berulang alik daripada UIA dengan UM agak jauh tapi kentalkan semangat jela bila pikir orang lain lagi jauh gerak.chayokk girl. Sekarang jadi roomate ipah dulu dekat UIA, kawan masa MRSM PC. Seronok semalam borak panjang. maklumla orang dah lama tak jumpa. Sekarang kawan-kawan banyak yang dah berubah. Alhamdulillah syukur sangat-sangat seronok tengok kawan-kawan dah berubah.  :)