Saturday, February 18, 2012

JANGAN YANG HARUS DIHINDARI



 



1. Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tapi tersenyumlah, 
maka kamu kian bahagia.
2.Jangan menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah,
maka kamu semakin kaya.
3.Jangan menunggu termotivasi baru bergerak, tapi bergeraklah,
maka kamu akan termotivasi.
4. Jangan menunggu dipedulikan orang baru kamu peduli, tapi pedulilah
dengan orang lain! Maka kamu akan dipedulikan..
5. Jangan menunggu orang memahami kamu baru kamu memahami dia, tapi
pahamilah orang itu, maka orang itu paham dengan kamu.
6. Jangan menunggu terinspirasi baru menulis. tapi menulislah, maka
inspirasi akan hadir dalam tulisanmu.
7. Jangan menunggu projek baru bekerja, tapi berkerjalah, maka projek
akan menunggumu.
8. Jangan menunggu dicintai baru mencintai, tapi belajarlah mencintai,
maka kamu akan dicintai.
9. Jangan menunggu banyak uang baru hidup tenang, tapi hiduplah dengan
tenang. Percayalah,. bukan sekadar uang yang datang tapi juga rezeki
yang lainnya.
10. Jangan menunggu contoh baru bergerak mengikuti, tapi bergeraklah,
maka kamu akan menjadi contoh yang diikuti.
 11.Jangan menunggu kejayaan baru bersyukur. tapi bersyukurlah, maka
bertambah kejayaanmu.
12.Jangan menunggu bisa baru melakukan, tapi lakukanlah! Kamu pasti bisa!



                                                                                                                                                     xoxo
                                                                                                                                                         :)




27 comments:

cik sakdi said...

wahh,,memberi motivasi la 12 kata2 hikmat ni. hehe thanks.

khairul said...

terima kaseh cik kiwi

Woofer Storm said...

terima kasih atas peringatan berguna..

slmt pgi..

kiwi said...

most welcome semua ..sme2 kita beringat ^^

aleen aiden said...

terima kasih ingatkan aku juga.. :)

kiwi said...

no biggie.igtkan kawan2 dan diri sendiri juga ^^

LadyBird said...

sangat betul... jgn menunggu sesuatu itu terjadi.. kite buat dulu baru ia menjadi.. :D..

sangat setujulah dnegan kata2 itu.. :D

Woofer Storm said...

slmt mlm tuan blog...

kiwi said...

ladybird:betul..sama la kita..lepas ni kena buat betul2 la klau nk sesuatu tu terjadi..hihi ^^

kiwi said...

enchek photographer: selamat malam ^^

fathiahRAIHANA said...

sangat bermakna.
thanks ^^

najihah sahami said...

nice..thanx untuk peringatan tu..kesimpulannya, jangan menunggu. jangan bertangguh. hehe..

kiwi said...

most welcome ^^..hihi betul lepas ni kena buat terus..jgn tunggu2 lagi

fakhrullah said...

jadi ayuhlah bangsaku!! bangkitlah bersama islam!! ayuh!! *semangat lebih nampak?*

kiwi said...

haha..ntah awak..semangat lebih nampak..hihi :P :P :P ^^

♥AieN ChoiN♥ said...

thanks syg for sharing..
amalkan sikap "jangan" owkey..
jangan menunggu, malahan, bergerak sentiase.. :)

Cik tikah said...

nice nice. jgn bertangguh ^^

anamizu kaito said...

slmt mlm kiwi..hehe~
TQ singgah blog cik ana.. betol3.cik ana sokong..JANGAN kite je tunggu utk something tu happen..kite buat dulu,baru la positive kan? hehe






luv,
cik ana

kiwi said...

okkay..hikhik..jangan means jangan..wahh..memg kena motivate la lepas ni

kiwi said...

cik tikah..hihi betul2 jgn bertanggung..

kiwi said...

cik ana betul..post ni pon sbnrnya untuk motivasi kiwi jugak..sbb kiwi suka tangguh kerja..opppss (alamak kantoi sudah )..hihi ^^

ILA HonEyBuNNy said...

suka ayat2 neh....

berbahagialah...heheheh

kiwi said...

hehe..suke jugakkkk ni ^^

teha said...

jangan2.. hee :)

kiwi said...

hihi..betul tu..jangan :D

Mimi Suke Cupcakee said...

nice ^_^

kiwi said...

^^