Saturday, March 31, 2012

Global March to Jerusalem



Assalamu'alaikum..

Sebelum ni saya tak berapa nak ambil kisah sangat pasal isu palestin ni.Macam erkk hallamak kena ke amek tahu.Seronok kot makan Mc D dengan kawan-kawan, makan big mac double cheese burger sambil makan eskerem and online feereeeee lagi tu.Lepas tu boleh upload gambar dekat facebook sambil angkat jari peace yaw. Gelak-gelak.Nak show off that we have a great time together la konon kan.Erghh euww.peliss la tak cute langsung ok.haha.pastu beli produk nestle and another products that support rejim zionis laknatullah tanpa perasaan bersalah.Jangan cakap bersalah teramat sangat macam dihempap batu besar transformer, besar kuman pon tak de.Teruknye.Dusshh.Now when I started to realize my action tu buat orang lain derita I feel so shame with myself.I'm a very bad muslim.I dont want to hurt my brothers and sisters anymore.Nak makan Mekdi terbayang-bayang macam burger tu berdarah.Keluar darah orang islam yang kena tembak kena hentam kena bom kebabomm(ok tambah sound effect sikit untuk lebih menjiwai.erkk) kat Palestine tu.Ya Allah lindungilah mereka.Jadi to all my sweetpie mucuk-mucuk cute miut lovey dovey friends don't be like me.Please let's boycot all israel products.Remember shame on those who still support this Israel and remember bila kita tolong agama Allah.Allah akan tolong kita.




Tidak beriman seseorang mukmin sekiranya mereka tidak mengasihi saudaranya seperti dia mengasihi dirinya sendiri(Riwayat bukhari dan Muslim)


Ok balik pada tajuk asal hehe.Sebenarnya nak tunjuk gambar GMJ semalam serius ramai orang pergi tapi kalau lagi ramai sampai penuh tak muat stadium mesti lagi cool kan.ihik.




Masa ni tak berapa nak ramai lagi.
Beberapa jam kemudian subhanallah penuh orang kat stadium. :)



Team Astheg daripada UTM.Bukan main semangat lagi 





Picture:Credit to kelab iqra utm
Orang bukan islam pon bersemangat dan perihatin.Apatah lagi kita umat islam





Free.Free Palestine.From the river to the sea Palestine will be free




Video menarik sebelum kejadian.Kasi up semangat sikit :) 






Untul full video masa GMJ boleh tengok sini  :)


22 comments:

khairul said...

sama2 lah kita berdoa untuk semua rakyat Palestine dan seluruh umat Islam yg ditindas kuffar

kiwi said...

subhanallah..sama kita doakan..inshaallah palestine will be free :)

sudipVSsenduk said...

tersentuh :(

Palestine will be free.. for sure!

kiwi said...

sudipVSsenduk
sama-sama kita perjuangkan hak orang palestin..tunjukkan sokongan kita ^^

Tieah Madian said...

Kesian.. Semoga Palestin dilindungi olehNYA.. Alhamdulillah, kita kat Malaysia aman damai..

kiwi said...

Syukur kita aman damai tapi kesian saudara kita kat luar sana..sama-sama kita bantu mereka .bagi derma support doa dan sebagainya kan ^^

lisa said...

agak terasa sebab lisa pun beli produk2 yang menyumbang kpd zionis tu. huhu insyaAllah akan cuba kurangkan beli produk mereka :)

kiwi said...

Masyaallah lisa..bagus2..hihi..sama2 kita berusaha k ^^

fakhrullah said...

Islam mmg akan bangkit. Sama2 kita sertai kebangkitan tu. :)

sahromnasrudin said...

subhanaallah...semoga palestin akan terus mendapat kemerdekaan dan mempunyai bumi yang berdaulat...

♥AieN ChoiN♥ said...

thanks dear sharing..
kekadang ain ade jugak pegi mcD..tau bende tu di boikot..tp still pergi sane..itu biase, name pown manusia..kadang2 kite alpa dengan apa yang kite ketahui, dan alpa dengan apa yang kite patot jauhi..semoge lepas niy kite dapat membantu mereka walaupun dengan hanye memboikot barang-barang dari israel dengan tidak menggunakan tenage tetapi dengan menahan nafsu..insyaAllah..

kiwi said...

fakhrullah.ya sama2 kita berjuang sertai kebangkitan tu..^^

kiwi said...

sahromnasrudin: bumi untuk kita semua orang islam..insyaallah.

kiwi said...

aien sekarang itu bukan biasa dah sebab kita dah tahu..berapa banyak saudara kita menderita kat luar sana kerana contribution yg kita salur kat pihak zionis laknatullah..Lepas ni sama2 kita berusaha boikot segala product yg boleh melehmahkan ekonomi israel.kita org islam yg bersaudara dan akan membantu saudara kita.kalau kita kat tempat mereka mesti kita amat mengharapkan bantuan pada saat ini ^^

Woofer Storm said...

yahudi laknatullah..grrr


slmt pagi~

kiwi said...

selamat pagi ^^

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum, :) may I know the writer of melakar cinta firdausi? buku ni baru lagi ye? :) thanks for sharing ^_~

kiwi said...

nisa:Waalaikumussalam..novel tu boleh tgk kat link ni http://melakarcintafirdausi.blogspot.com/ ..ada nama writer dia n beberapa chapter dlm novel tu..tapi x full la ^^

Eazy Izzuddin said...

bagaimanakah saudara kita di sana
hurmmm
;'(

kiwi said...

entah la izzudin..sama2 kita doakan k..semoga baik2 :)

fakhrullah said...

Wahh..lepas ni nak bacalah cinta firdausi tu ^_^

kiwi said...

baca2..kan dah bagi link hari tu **