Thursday, April 19, 2012

Hairan





Saya hairan sebab bila musim bola memang jelas ternyata kewujudan lelaki.Timeline twitter penuh update pasal bola.Facebook pun apa kurangnya.Macam-macam status ada.Semangat tengok bola tu subhanallah hebat betul.Kagum saya tengok.Masing-masing bersemangat.Setiap minit tu sangat berharga tak boleh terlepas 


Tapi bila ada wacana ilmu pasal Palestin Syria tiba-tiba bilangan lelaki berkurang.Hairan kemana hilangnya bakal-bakal perjuang bangsa,bakal ketua ummah pemimpin keluarga ini.Tengah study kat library kah atau KAH KAH KAH?(kasi gelak kuat-kuat) haha :P 


Nak kata lelaki makin pupus masa tengok bola tengok ramai je yang exist tak de nak extinct sangat pon.Tak tercabar ke wahai lelaki-lelaki bila ada orang cakap dunia hari ini dipenuhi lelaki-lelaki lembik.Kalau anda betul-betul berani cuba la kat medan perjuangan.Sahut seruan jihad.Persiapkan diri dari sekarang,jihad diri sendiri dulu to be a real man.A real muslim ^^




P/s:Ooppsss.No offense.Serious still confius (*_^)



47 comments:

fakhrullah said...

Adoiiii torkono sebijik kat kepala....... X_X

kiwi said...

hahaha :P :P

: nako : said...

A good oneee! nak repost nak repostt! :D

kiwi said...

haha..sila..sila ^^

mujahidah1413h said...

yupz setuju.. sedih kan.. )= moga2 ,, semangat mereka dengan bola itu,, begitu jugalah semangat mereka tentang ummah,, moga ALLAH redha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ahakkksss... ntah terasa ke idak lelaki2 sekalian erkk..

khairunnisa ♥ said...

tak sabar tunggu Euro Cup niii :p hihihi~

kiwi said...

mujahidah1413h:betul2..klau semngt dorg sama mcm tgk bola kn bgus..nak buat suami pn x beragak..haha :P :P

kiwi said...

cik moon kalau lelaki sejati dia akan terasa lain la kalau tak berapa nak jadi lelaki....^^

kiwi said...

khairunnisa amboihh2..haha nisa pon tgk bola ke?? ^^

si para para said...

kebanyakkannya begitu. tapi tak semua begitu.hehe

:)

bola bola jgk, akhirat jangan lupa.

kiwi said...

Tapi klau lagi ramai kn lagi bgus..sbb kita tak nak x smua mcm tu..kita nak yg kebanyakkannya.^^

Woofer Storm said...

terasa betul kami sebagai khalifah dimuka bumi ini.ingat mati ingat2..moga ada keberanian dalam perjuangan kehidupan mencari redhanya..

#sy suka entry ini..terima kasih~

Woofer Storm said...

awk masih muda lagi ea??tak silap,awk lahir 9.mei.90..betulkan kalau sy tersilap..
tak payah approve komen ni,delete je..sy perasan note kat kanan ni..selamat malam..

kiwi said...

Woofer Storm:Insyaallah.moga diberi kekuatan..aah saya dh nak msauk 22 dh pon..x brape nk muda sgt sbnrnya sbb dah lebih 20 ^^

selamat pagi

sahromnasrudin said...

mereka lebih suka berkhemah di dataran merdeka hahahahaaa

kiwi said...

hahaha..x dop korijoo

khairul said...

HMM PELIK2...ABG X MINAT BOLA

syakey said...

tp still, laki masih ramai yang share benda ilmiah dkt fesbuk ^^

nabilah_2908 said...

mereka kurang nak ambil tahu....jadi macam ni la... ;)

Ninaaa said...

Haha entri ni mmg cukup pedas. Kalau lelaki baca msti tercabar hehe

kiwi said...

abg khairul..hihi..bagus2..nak minat bola pn x slh sbnrnya selagi balance..still amek tahu isu2 semasa negara islam lain ^^

kiwi said...

syakey memg ramai tapi yang bila tiba majlis ilmu ni yang j adi sikit..kiwi tahu tak semua laki mcm tu..tapi klau semua amek tahu kn bagus.. ^^

kiwi said...

nabilah_2908 :kita doa2kanlah biar dorg amek tahu..kan ^^

kiwi said...

Ninaaa:haha..kalau ada yang tercabar tu bagus la..nmpknya dorg mmh betul2 lelaki sejati..hihi

Fyqa said...

abes sentap laki2

;P

kiwi said...

haha..kalau sentap la..hihi

Badrina Ibtisam said...

Manusia kalau dah minat mmg mcm tu leww. Hehe tapi tk semua mcm tu :'))

kiwi said...

memg tak semua mcm tu tapi bilangnnya sedikit...hihi..kalau yang tak mcm tu tu syukur Alhamdulillah ^^

Woofer Storm said...

sy hairan juga tengok blog ni,apasal tak update ye?hahaa


slmt malam kiwi^^

kiwi said...

haha..kekangan masa dan idea..ni baru balik..prepare untuk family day esok ^^

dwaty said...

mantap... lelaki ni kena cabar sikit... hehehe...

kiwi said...

haha..kannn..kasi tercabar sikit..harap ada yang buka mata ^^

asfira aminuddin said...

hehe mungkin ada antar mereka yang tak aware dengan benda benda camni. nice babe :)

kiwi said...

hehe..sebab tak aware tu la kita nak dorang aware.bakal2 mujahid ^^

mie said...

wow!!!
cabaran dari kiwi ke ni?
heheheee

kiwi said...

aha kalau mie rasa tercbar bagus la..Alhamdulillah ada juga lelaki yg tercbr nk amik tahu psl saudara2 kita yg dizalimi kt negara lain ^____^

teha said...

agree sngt2 ! hahaha !

kiwi said...

XD

aLya maNip said...

kmunculan lelaki bermusim kot..hihi

kiwi said...

haha..masalahnya time x de musim pn sama juga..hihi ^^

Woofer Storm said...

hari ini sy hairan lagi,harap besok tak hairan bila blog ni dah update..

slmt mlm kiwi^^

d_LA said...

mmg betul sgt..ni kalo wat status kat FB ni konpem ramai yg sentap..hehe

kiwi said...

woofer storm..tuan blog ni memg mcm ni..x hairan sangat la..hihi..banyak je nak cerita tpi kdg2 masa dan mood tak mengizinkan

selamat malam ^^

kiwi said...

d_LA:kalau ade yang sentap amik tindakankan bagus..hihi.. ^^

khairunnisa ♥ said...

yepp, nisa layan je bole ni cik kiwi ^_~

kiwi said...

ow..hihi..kawan kiwi pon layan je bola .selagi boleh balance dua2 tu Alhamdulillah ^^