Monday, July 16, 2012

Kecederaan Iman




Lately dah bosan sangat duk rumah sewa ,tak tahu nak buat ape saya terlayan running man (ter okay,tak sengaja) .Sampai masuk office sambil-sambil nak tunggu image yang besar gedabak process sempat lagi tengok running man.Sebelum ni nako dah suroh layan running man tapi macam tak berapa layan sangat masa tu.Promotion tak melekat.hehe sory nako.Sekarang dah teraddicted pulak bila join ieja tengok..Hari-hari tengok running man.Gelak sorang-sorang macam nak putus urat perut pon ade.dah la baru pindah rumah sewa baru.dalam tu tak de barang sekali gelak habes gema satu rumah.Cuba bayangkan macam mane la bunyi gelak tu.Macam monster erkk..macam cute pon ade (yang ni betul)..ihik.perasan.Aigoo.haha (Tengok dah terpengaruh) :D




Jujurly la  (OH my english!).Tangan letak kat mulut dengan muka pura-pura terkejut.Err.Running man memang best tengok sebab oppa dengan unnie dalam tu kelakar habes wahahaha.Tambah pulak bila ade laki hensem muka kiut macam strawbery.droll.eh?euww..tapi bila dah banyak sangat gelak hati jadi keras.Lepas solat terus pergi tengok running man.Al-quran pon letak tepi je.Tak ke sedih.Sekarang dah nak masuk bulan ramadhan al-mubarak orang semua sibuk-sibuk nak baca al-quran kot.Tak jealous ke?.Masuk office cuba nak hidupkan hati balik dengar zikir.Bila dengar rasa sayu.sedih semua ada.tapi nanti bosan balik rumah tengok running man balik.Buku yang beli pon tak terbaca.Sah-sah la hati manusia ni betul-betul qulub (berbolak balik).Haishh masalah besar ni.Saya hidup kat atas dunia ni bukan untuk tengok running man semata-mata. Kesian hati saya.Kesian kat saya jugak.Memang kesian la.Kesian.Kesian.Kesian (sila baca nada upin ipin) .tskk.tskkk.Masalah la Nurul Akmal ni. -__-"



"Tidaklah sama yang buruk dengan yang baik,meskipun banyaknya keburukan itu menarik hatimu,maka bertakwalah kepada Allah wahai orang-orang yang mempunyai akal sihat agar kamu beruntung"

Ya Muqallib al-Quloob, tsabbit qalbi ‘ala tho’atik, 
wahai Tuhan yang Membolak balikkan hati ini, tetapkanlah hati ini di dalam ketaatan kepada-Mu :'(



P/s:I'll cure you.Bertahan ye.(Muka serius) T_T


7 comments:

aLya maNip said...

alya x penah tgok running man even seme org duk promot. x lekat ag promosi..hihi

sudipVSsenduk said...

selamat berpuasa!

kiwi said...

selamat menyambut bulan ramdhan al-mubarak ^__^

fatin hanani said...

hehe ni mmg cerita paling fatin suka layan..dari sem lepas hehe..lepas family outing cerita ni plak keluar..hehe blh release tension kowt tgk RM ni hee..sekrg fatin dh follow smpai episode 103..waitg ep 104 hehe syok..:))

kiwi said...

haha..memang betol2 peminat running man ni..kiwi start tengok episod 73 smpai 80 pstu 50 smpai 64..tu pon addicted..adeh ^__^"

Yuni Aisyah said...

lor akk xtau pon cter nie...hikhik...nurul cm suke sgt je..mesti besst...!

kiwi said...

best..kalau akak tengok mesti terelak-gelak..tapi nurul dah stop dah tengok..takut addicted balik ^__^"