Sunday, December 25, 2011

Ceramah ustaz azhar





sumber gambar :facebook ustaz azhar :D

Subhanallah terharu pulak rasa bile tengok ramai orang kat masjid semalam.Anak muda, orang dewasa, kanak-kanak,pak cik-pak cik,atok-atok semua datang nak dengar ceramah agama ustaz azhar dekat Masjid Jamek Bandar Baru Uda.Susah nak tengok masjid penuh macam ni.Hehe.Bagus anak-anak muda zaman sekarang ni ramai yang minat nak dengar ceramah agama.Semoga dengan usaha ini keimanan dalam diri kita semakin mantap.Ukhuwah kita juga makin kuat.Thumbs up to all. :D


Muslimin dan muslimat yang datang penuh sampai kat luar masjid.Walaupun saya duduk kat belakang nampak kopiah dan janggut ustaz je (sebab rabun sebenarnya) tapi still berpuas hati.Nampak muka kat screen pon jadi la.hihi.Harap semua yang hadir dapat  pengisian tu.Untung la muslimin yang duk kat bahagian depan tu.






Saya doakan semoga ustaz panjang umur.Harap ustaz teruskan perjuangan ustaz.Dapat tarik lagi ramai anak muda.Sama-sama kita perjuangkan islam yang makin lama makin luntur dalam hati sesetengah manusia yang masih lagi lalai dengan dunia yang sementara ni .Kemah keming ustaz bagi ceramoh semalang.Memang sempoi habis la .heee :D




NOTE:InsyaAllah suatu hari nanti islam akan bangkit juga :)

28 comments:

Cik Miera said...

suka sgt ceramah ustaz.. kelakar.. mmg xkering gusi. ada input.. semoga Allah mmberkati ustaz

kiwi said...

hihi..betul..kelakar tapi tegas juga..bagus ustaz ni bagi ceramah..ramai yang minat nak dengar :)

Anonymous said...

amalan baik akan di balas baik

kiwi said...

betul tu :)

noorcahaya said...

bapak saye selalu beli cd ustaz ni (: seronok denga

kiwi said...

hehe..kite pn suke dengar ceramah dia..best :)

fakhrullah said...

kemah keming utm leningg!!

khairul said...

ramainya

qlah said...

Amin ya rabbal Alamin.. hihi .

Alhamdulillah...

p/s: salam kenal ye , first time masuk sini , hikhik .

kiwi said...

fakhrullah:ni bukan under utm..utn x leh panggil ustaz azhar dtg ceramah..

kiwi said...

abg khairul:ramai..penuh dlm masjid tu :)

kiwi said...

qlah:hihi salam kenal juga..x pe..nti kite g blog awak pula k :)

Cik tikah said...

alhamdulillah ustaz ni makin dikenal n digemari :)

kiwi said...

betul tu..org2 muda ramai yg suka dia ^^

Amri Abd Rani said...

mnat dgn dia,
selalu gak tngok kat Youtube tp kat luar belum kesempatan...

kiwi said...

pak wi..kiwi pn minat before ni tgk kt fb je..tp g ceramah dia pon nmpk kt screen je..bahagian depan penuh ngn laki..hihi.

aleen aiden said...

untunglahh dapat dengar ceramah ustaz azhar live..mencik2!hee

kiwi said...

dgr tu yela live tpi tgk live tu x bpe nk nmpk sbb jauh..hihi

Apik Pehe said...

hehe..mekasih kiwi sbb inform kat apik aritu..tentang krismas..huhu..

da lama apik nak dengar ceramah ustaz

kiwi said...

hehe..apik kiwi pon dgr mse g ceramah hri tu ..sme2 kita tegur lg pon apik kan kwn kiwi ..klau kiwi salah apik tegur kiwi plak ^^

ceramah ustaz azhar best :)

ahmad humairi said...

Dengar....
Yang baik itu kita amalkan.
Yang buruk kita tinggalkan.

kiwi said...

:)

Woofer Storm said...

mcm bz je owner blog ni..

#sihat?

kiwi said...

busy nak exam ..mnggu depan dah nak exam (^_^)

MiszMaryaNe said...

brz sgt dengar ceramah ust azhar idrus, kelakar tp bermakna..=)

kiwi said...

best..banyal ilmu ustaz..yang boleh kit amik iktibar ^^

LadyBird said...

peminat ustaz azhar idrus ek?

:D... suke dgr ceramah beliau.. smg ush beliau untuk mendekati golongan muda berhasil.. insyaAllah.. ameenn..

kiwi said...

suke..best smbutan tahun baru tahun ni..sbb tarikan drp ustaz..masyarakat sekarang makin tertarik dgn aktivity keagamaan ^^