Sunday, January 1, 2012

alkisah



 Assalamualaikum

Saya ada kura-kura.nama kura-kura saya romeo and juliet..ceewah..haha..Hari ni saya bawak kura-kura saya gi tengok sunset kat balai cerap.




Ni la sunset tu..Masyaallah cantik kan..kan??? XD



Ni dah bawak balik bilik kasi dorang main-main ..jalan-jalan.




Kesian asyik duk dalam bekas kecik tu je..
Saya takut juga nak bela kura-kura ni.jangan la dia besar..
stay kecik dan comel macam tu boleh tak?  T_T




38 comments:

fakhrullah said...

Kura2 mestilah membesar...aduinya pun

Woofer Storm said...

cantik kura2 dia..nak satu..boleh?ehhee

si para para said...

cepat2 la besar ye kura kura tecik.

:)

kiwi said...

fakhrullah..besar2 nAti x muat bekas kesian kat dia..dia pon nak kawasan besar..nati kena lepas kat tasik utm..huhu..sedih..sedih

kiwi said...

woofer storm nah amek la.. :P :P :P ^^

kiwi said...

si para para
adeh..grrrr..haha..lambat lagi kot dia nak besar

little_teddy said...

kura kura membesar la.Leh jadik sebesar tapak tangan. Tuan aku pernah bela 5 tahun..aleh2 lepaskan ke tasik.Tak nak bau busuk, bagi kangkung jek.Adiosss!

kiwi said...

bagi kangkung a busuk ea??setakat ni bela x busuk lagi..tak tahu la leps ni..hihi..thnks 4 d info btw ^^

Heidi Shafiq said...

comelnye.. :)

kiwi said...

^_____^

Woofer Storm said...

blh ke?pos satu..tak pun bagi alamat uma,sy amik skg ..hahahaa


#mesti cuak ni?hhhehehee

fakhrullah said...

^_______^

kiwi said...

Woofer Storm
haha..post nanti mati la dia..hihi
nak meh amek sdiri la..

#setakat ni x cuak lagi.hehe :P :P ^^

kiwi said...

mohamad fakhrullah : nak juga ^___^

LadyBird said...

sgt comel.. ritu mak lady jumpe dpn rumah.. kecik sgt.. bsr ni la... lady nk bela.. tp die hilang :( die lari..

kiwi said...

ala...sedihnye..kiwi pon igt nak soh adik yg bela sbb kt hostel mcm sush skit..air sini karat..tkot buat naya kat dia plak..stiap kali nk salin air kena g amek air tapis gmbr chef wan kt bwh block.kalau kat rumah seng sikit kot adik nak bela

Woofer Storm said...

tak cuak la sngt,meh nak datang uma amik satu..takut nagis sehari semalam..hehee

#bz ke tak update??hehee

kiwi said...

skrg ni minggu exam..tu x update..kena fokuskan yang penting dulu..hihi


biar hakikat sebenar memg jrg update pon ..heee ^______^

aleen aiden said...

baiklah awak bawak saya.ada juga manfaatnye.keh3

kiwi said...

hihi..saya x larat nak bawak awak...saya x mampu..lagi pon awak jauh nunnnnn di sana..XD tehee

Woofer Storm said...

owh yeke?gud luck ye..

kiwi said...

terima kasih :)

Woofer Storm said...

awk rajin benar bw sis..tapi asal tak update wlupun sepatah kata..

#ramai peminat mengidam nak baca entry terbaru anda..termasuk sy^^

d_LA said...

mmg comey kalo stay kecik camtu kan..tetibe tingat kure2 dlm wonderpet..hehe
sunset tu SubhaAllah, mmg cantik sgt^^

khairul said...

kura2 pon boleh g jejalan kan

sudipVSsenduk said...

sunset yg sangat cantik!
geli nak pegang kura2 sbb kaki dia tajam2..

kiwi said...

Woofer Storm
bw sekejap-sekejap je x pe..nak update kena cari idea..hihi..nati lepas exam insyaAllah saya update ^^

kiwi said...

d_LA
hihi comel..sunset tu pon masyaAllah serius cantik.sepanjang duk utm ni 1st time tgk sunset kat balai cerap ^^

kiwi said...

abg khairul:hehe boleh la..tuan dia bawak..tunggu dia jln x smpai-smpai la jwbnye..hihi

kiwi said...

sudipVSsenduk

kura-kura ni kecik lagi kaki dia x tajam..mula-mula geli jgk tpi lama-lama oke je.hehe. ^__^

qlah said...

KIWI .. HIHI ;D

qlah pernah beli kura - kura tapi tak tahan lama , umur dia tak panjang . sob2.. T__T

kiwi said...

alaa kesiannya..huhu..qlah sabar k..x pe lepas ni bela yang mudah jage mcm kucing ke..hihi.. :D

Amni said...

serius suka tengok kura-kura.. tp tak berani nak pegang.. hehehe..

kiwi said...

hehe..x pela..smlm kawan kiwi pon ade yg x brani nak pegang jugak..dia geli XD

Liza Razak said...

alololo...comelnye !!

kiwi said...

^______^

ILA HonEyBuNNy said...

suka tgk kura2 neh...terasa nak bela jugak la..hehehhe

kiwi said...

queila..bela la..tpi yg kiwi dh mati dah sekor..dia x nk mkn..tggl sekor je..yg tu terlebih mkn plak..cepat je besar